Juridisch spreekuur

Stichting Moskee Nasser heeft een Juridisch Spreekuur geopend voor de Islamitische gemeenschap in Veenendaal. Iedereen die vragen heeft over, wonen, werk, uitkering, gemeente en alle andere vragen kan binnenlopen tijdens het open spreekuur.

Waar?
Bestuurskamer
Wanneer?
Iedere vrijdag 1 uur na het dohr gebed.
Kosten?
Het spreekuur is gratis
Hoe en wat?
Je kunt een beroep doen op het Juridisch Spreekuur als je er zelf niet meer uitkomt, of graag met iemand anders over je situatie zou willen praten. Vertrouwen speelt hierbij een zeer grote rol, daarom wordt informatie niet aan derden verstrekt. Alle vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht.

Wij bieden hulp in de eigen taal bij het ordenen van de administratie, bij het invullen van formulieren en bij het wegwerken van administratieve achterstand voor mensen die even door de bomen het bos niet meer zien. Vaak dient er dan ook te worden bemiddeld tussen de persoon in kwestie en verschillende instanties, hierbij kunnen wij ondersteuning bieden.
De maatschappelijk werker kan met je mee denken en het een en ander voor je vertalen, het kan zijn dat je met een eenmalig advies geholpen bent, het kan ook zijn dat je met meerdere afspraken gebaat bent. De maatschappelijk werker kan er dan voor zorgen dat je op de juiste plek terechtkomt.
Ben jij zelf iemand die hulp kan gebruiken of ken je iemand die gebaat is bij hulp? kom dan gewoon even langs.